PREDJEDI & PARTY

Sendvič Cubano z ementalcem

Količina: za 4 osebe

Sestavine:

  • 400 g zrezkov iz svinjskega vratu
  • oljčno olje
  • 2 štruci belega kruha (2 x 500 g)
  • 80 g Ljutomerskega masla
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici gorčice
  • 300 g Ljutomerskega ementalca
  • 8 rezin kuhanega pršuta
  • 6 kislih kumaric

Za marinado:

  • oljčno olje
  • sok 1 limete
  • sok in lupinica 1 pomaranče
  • koriander
  • česen v prahu
  • sol in poper

Priprava:

  1. V večji skledi pripravimo marinado za zrezke. Pustimo, da se čez noč marinirajo v hladilniku.
  2. Zrezke vzamemo iz marinade in popečemo v naoljeni ponvi, nato pa narežemo na tanke rezine.
  3. Štruci kruha razpolovimo in pripravimo za 4 sendviče. Rezine kruha popečemo v opekaču ali rebrasti ponvi.
  4. Česen pretisnemo in zmešamo z maslom, ki smo ga segreli na sobno temperaturo.
  5. Štručke premažemo s česnovim maslom in dodamo gorčico. Čez razporedimo rezine ementalca, popečene rezine zrezkov, kisle kumarice in rezine kuhanega pršuta.
  6. Sendviče zavijemo v aluminijasto folijo in v opekaču pečemo približno 10 minut, da se sir stopi. Postrežemo jih z ocvrtim krompirčkom, kislimi kumaricami in najljubšimi pomakami.

Dober tek!

PREDJEDI & PARTY

Tapas (losos s kislo smetano, liptauer, skuta z bučnim oljem) na mini kruhkih (pizza testo)

Sestavine:

Priprava:

Testo za pico razvlečemo na pladnju ali deski ter s kozarcem izrežemo okrogle mini kruhke. Pečico ogrejemo na 200 °C in jih spečemo na papirju za peko.

Naredimo liptauer: skuto zmešamo v razmerju 1:1, dodamo strt česen, žlico pekoče paprike in dve žlici sladke paprike. Vse skupaj dobro premešamo, rahlo osolimo in pustimo v hladilniku 30 minut. Ko se sestavine spojijo, liptauer poizkusimo in po potrebi dodamo papriko ali sol.

Mini kruhke razporedimo po pladnju.
Na nekatere dodamo prekajeni losos, kislo smetano in ščepec svežega kopra.
Na druge kruhke dodamo nepasirano skuto, pokapljamo z bučnim oljem, rahlo osolimo in popopramo z belim mletim poprom.
Na tretje kruhke namažemo liptauer.

Postrežemo sveže.

Dober tek!

PREDJEDI & PARTY

Puterkrüj z maslom in drobnjakom

Sestavine:

Priprava:

Kruh narežemo na približno 1 cm debele rezine. Maslo pustimo približno 5 minut na sobni temperaturi, da se nekoliko zmehča. Maslo namažemo na kruh in posujemo s fino narezanimi koščki drobnjaka. Po potrebi solimo.
Postrežemo sveže.

Dober tek!

PREDJEDI & PARTY

Ementalec s sirovimi kruhki

Sestavine:

Testo za pico razvaljamo in s kozarcem izrežemo majhne kruhke. Del sira naribamo skozi ribež in ga posujemo po mini kruhkih. Pečico ogrejemo na 200 °C in kruhke opečemo, da se sir lepo raztopi.

Ementalec razrežemo na približno 2,5 cm x 2,5 cm velike kocke in postrežemo skupaj s sirovimi kruhki, suhim sadjem in oreščki.

Dober tek!

PREDJEDI & PARTY

Bučkine roladice

Sestavine:

Priprava:

Cukin operemo in ga po celi dolžini narežemo na tanke lističe. V posodi zmešamo skuto, kislo smetano, olivno olje in zelišča ter začinimo po okusu. S to maso obložimo cukin in ga zavijemo.

Dober tek!

PREDJEDI & PARTY

Tradicionalni slovenski zajtrk

Sestavine:

Priprava:

Tradicionalni slovenski zajtrk z mlekom, maslom, medom in jabolki dopolnite še z ostalimi izdelki Pomurskih mlekarn in z nekaj domišljije pričarajte na mizo kraljevski zajtrk!

Dober tek!