Pasterizirano mleko dobimo pri postopku pasterizacije. Pri pasterizaciji se mleko toplotno obdela pri temperaturi od 65 °C do 85 °C. Pasterizacija poteka različno dolgo. Pri pasterizaciji se uničijo vsi patogeni mikroorganizmi in večina škodljivih organizmov.
Sestavine: mleko z 1,5 % mlečne maščobe, mleko s 3,5 % mlečne maščobe
Povprečna hranilna vrednost na 100 g izdelka
1,5 % m.m. | 3,5 % m.m. | |
---|---|---|
Energijska vrednost | 190 kJ/45 kcal | 267 kJ/64 kcal |
Maščobe | 1,5 g | 3,5 g |
Od tega nasičene maščobe | 0,9 g | 2,4 g |
Ogljikovi hidrati | 4,6 g | 4,8 g |
Od tega sladkorji | 4,6 g | 4,8 g |
Beljakovine | 3,4 g | 3,4 g |
Sol | 0,1 g | 0,1 g |
- Koda
- 1,5 % m.m. - 3831040001088
- 3,5 % m.m. - 3831040001071
- Pakiranje
- 10 L - 1 kom