Prejete nagrade
Ementalec je trdi tip sira, izdelan iz toplotno obdelanega kravjega mleka, kateremu so dodane mlečnokislinske in propionske bakterije. Klasična oblika ementalca je okrogli hleb teže od 70 do 80 kg. Sir ima značilen sladkast okus po orehovih jedrcih. Nudimo ga v različnih pakirnih embalažah in sicer rezan iz hleba, vakuumsko pakiran 0,4 kg, 1 kg, 3 kg in v rezinah 150 g.
Sestavine: termizirano mleko, najmanj 60 % suhe snovi, najmanj 45 % maščobe v suhi snovi
Povprečna hranilna vrednost na 100 g izdelka
Energijska vrednost | 1630 kJ/393 kcal |
---|---|
Maščobe | 30 g |
Od tega nasičene maščobe | 20 g |
Ogljikovi hidrati | 1 g |
Od tega sladkorji | 1 g |
Beljakovine | 29 g |
Sol | 0,16 g |
- Koda
- 3 kg - 3830008930859
1 kg - 2610846
0,4 kg - 3830008930354
300 g - 3830008931504
150 g narezan - 3830008931139 - Pakiranje
- 3 kg - 20 kg
1 kg - 4,1 kg
0,4 kg - 10 kg
300 g
150 g narezan - 18 kom
Bi radi danes kaj skuhali?
Nekaj naših okusnih receptov pripravljenih iz izdelkov Pomurskih mlekarn
- Sestavine recepta:
- Testo za pico
- Ljutomerski sir Ementalec
- Suho sadje in oreščki
Preprosto in okusno! Sestavine recepta:
vlečeno testo
Ljutomerski sir Ementalec
Kisla smetana Pomurskih mlekarn
Pomursko mlejko 3,5 % m.m.
jajci, slanina, por, maslo, sol, poper- Sestavine recepta:
- Češnjev paradižnik
- Hruška
- Oljčno olje, med, sol
Lejko? Lejko! recept - Sestavine recepta:
- vsi izdelki Pomurskih mlekarn
- med
- marmelada
- zelišca za namaze
- jabolka
Lejko? Lejko! recept